Flitiga ordbrukare på nätet

I många år har en grupp inom Gutamålsgillet arbetat med att föra över gutamålets ordböcker till nätet så att orden blir sökbara både från svenska och gutamål. Man har de senaste året oförtrutet jobbat vidare med att fylla luckor med ord som inte ens fanns när ordböckerna kom till liksom ord som missats eller glömts bort. De 42.000 ord som fördes över från ordböckerna kompletteras nu med nyskapade ord och ord man finner i de skrifter som Gutamålsgillet och andra givit ut.

– Det fina med att ha en ordlista på nätet är att den lätt kan både korrigeras och utökas med några klick på tangentbordet, säger gruppens ledare Bosse Carlgren, och det är just vad man håller på med på bilden här.

gson-gruppen

Bosse med hund står i bakgrunden i datasalen hos Hansa Utbildning och om man börjar längst fram och går salen runt så ser vi Per-Ove Ringvall, Sven Pettersson, Britta Lundqvist, Ingrid Wahlgren, Margareta Söderlund, Aina Hjärne, Klas Hult, Marianne Hult, Gunilla Wigren Dahlin och Peter Wigren. Övriga i gruppen är Ola Mehlqvist, Emma Jansson, Jan Lundqvist och Maria Wrigstad. Fler kan få plats i datasalen och är välkomna när gruppen tar nya tag på nyåret.